Een heerlijk recept voor saté.
Veel plezier!

Tijd:                                                                         
1 uur

Maaltijden:
Vier

Van het varken:
400 gram vlees van de bil, nek of schouder.

Zelf toevoegen:
ketjap manis
komijnpoeder
korianderpoeder
peper en zout

Kookgerei:
Stokjes
Oven
Steelpan
Kom

SERVEERTIP
Verdeel de saté over de borden en serveer met pindasaus, friet en salade.

Stap 1

Haal het vlees, de avond voordat je wilt gaan koken, uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het vlees op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauw water met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het ontdooid.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 3

Snijd het vlees in 2 cm dikke repen en meng met de ketjap, komijn, koriander en een snuf zout en peper. Zet in de koeling en laat marineren terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt. Nog beter om dit tot 24 uur van tevoren te doen.

Stap 4

Rijg het vlees aan de stokjes. Bak de saté in 10-15 minuten gaar in de oven.

Stap 5

Gelukt? Deel een foto van het gerecht en laat ons het resultaat zien door ons te taggen!

@deherkomst