Een heerlijk recept voor rookworst.
Veel plezier!

Tijd:                                                                         
15 minuten

Maaltijden:
Twee

Van het varken:
300 gram rookworst

Kookgerei:
Kookpan
Tang

SERVEERTIP
Lekker bij een zuurkoolschotel of een stamppot

Stap 1

Haal het vlees, de avond voordat je wilt gaan koken, uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het vlees op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauw water met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het ontdooid.

Stap 2

Er zijn twee soorten rookworsten. De worst die je van ons hebt gekregen is al voorgegaard en hoeft dus alleen te worden verwarmt. In het sap van de rookworst zit veel smaak. Daarom moet je ervoor zorgen dat het water niet gaat borrelen, dan scheurt het vel.

Stap 3

Breng water aan de kook. Leg de rookworst erin zet de warmte bron klein zodat het water niet meer kookt. Haal na 10 minuten de rookworst met een tang uit het water en laat de worst enkele minuten rusten.

Stap 4

Gelukt? Deel een foto van het gerecht en laat ons het resultaat zien door ons te taggen!  @deherkomst