Een heerlijk recept voor Tomapork.
Veel plezier!

Tijd:                                                                         
30 minuten

Maaltijden:
Twee personen

Van het varken:
Twee Tomapork ribkarbonade

Zelf toevoegen:
Peper
Zout

Kookgerei:
Koekenpan/Bbq/grill
Aluminiumfolie
Kerntemperatuurmeter

SERVEERTIP:
Lekker bij deze klassieker: aardappels, groente, vlees(AGV). Bijv. met gekookte aardappels en spinazie.

Stap 1

Haal het vlees, de avond voordat je wilt gaan koken, uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het vlees op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauw water met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het ontdooid.

Stap 2

Snij een groot wit stuk spek van de tomaporkrib af als vervanger van roomboter, verhit de koekenpan of braadpan met de afgesneden stukken spek op hoog vuur.

Stap 3

Leg de tomaporkrib in de pan en bak het vlees kort op hoog vuur, tot beide kanten mooi bruin zijn.

Stap 4

Als beide kanten mooi bruin zijn, zet je het vuur laag en laat je de tomporkribs nog zo’n 15 tot 20 minuten verder garen met een kerntemperatuur niet hoger dan 65°. Draai af en toe om.

Stap 5

Haal de tomporkribs uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie nog een minuut rusten.

Stap 6

Voeg als laatste peper en zout toe.

Stap 7

Gelukt? Deel een foto van het gerecht en laat ons het resultaat zien door ons te taggen!  @deherkomst