Een heerlijk recept voor stoofpot.
Veel plezier!

Tijd:                                                                         
3,5 uur

Maaltijden:
Vier

Van het varken:
800 gram procureur

Zelf toevoegen:
Peper
Zout
5 el roomboter
3 Uien
6 Tenen knoflook
Runderbouillon
3 laurierblaadjes

Kookgerei:
Zware stoofpan
Schep

SERVEERTIP
Serveer met aardappelgratin of een knolselderijstamppot.

Stap 1

Haal het vlees, de avond voordat je wilt gaan koken, uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het vlees op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauw water met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het ontdooid.

Stap 2

Verhit drie eetlepels roomboter in een zware stoofpan op middelhoog vuur. Snij de uien in partjes en bak ze. Roer af en toe door op laag vuur voor twintig minuten zodat de uien zacht en bruin worden.

Stap 3

Bestrooi het vlees royaal met zout en peper. Schep de uien uit de pan, voeg nog een lepel boter toe en schroei het vlees op hoger vuur aan alle kanten mooi dicht.

Stap 4

Hak de knoflook fijn en strooi in de pan, voeg de laurierblaadjes en de gebakken ui toe en blus af met de bouillon. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur op een lage stand. Laat het vlees nu met de deksel op de pan sudderen voor drie uren. In de tussentijd kan je een leuke serie opzetten, bijv. The Sopranos en keer ondertussen het vlees af en toe om. Wanneer de aftiteling is begonnen is het vlees klaar.

Stap 5

Een echte chef laat het vlees in de saus afkoelen en laat het een hele nacht staan, maar ben je niet te houden en wil je direct eten? Schep dan het stuk van de procureur uit de pan en laat het een uur rusten en afkoelen.

Stap 6

Snij het vlees (procureur) met een groot mes in grove plakken. Laat het stoofvocht van het vlees in dertig minuten tot een dikke saus inkoken. Smelt de rest van de roomboter in een koekenpan en bak de plakken procureur aan beide kanten in tien minuten mooi krokant.

Stap 7

Gelukt? Deel een foto van het gerecht en laat ons het resultaat zien door ons te taggen!

@deherkomst