Voor wie

Ons vlees onder eigen label van eigen gehouden varkens maken we exclusief in en voor klanten in Metropole Region Amsterdam (MRA). Daar bieden we service op maat voor toprestaurants en particulieren. Zo houden we het lokaal en kunnen we altijd snel schakelen.

De Herkomst is er voor:

Chef’s die zich willen onderscheiden door te koken met lokale en duurzaam geproduceerde producten en die willen weten waar deze vandaan komen en hoe ze tot stand komen. Er zijn chefs bij die alleen met hele karkassen- totaal verwaarding- van het varkens willen werken. Zij bestellen deze via onze bestelpagina, ook leveren wij service op maat. Het verhaal van De herkomst resoneert bij deze chefs én bij de bediening die de gerechten -inclusief de verhalen van de producten- serveert aan hun gasten.

Restaurantgasten in het hogere segment in Metropool Regio Amsterdam die graag een goed stuk varkensvlees eten, liefst in restaurants ‘goed’/het bekende Circulair Varkensvlees op het menu staat.

Nostalgische vleeseters in en rondom Amsterdam, die graag terugdenkt aan “vroeger” en liefhebber is van ouderwetse gerechten als paté, metworst en palingworst. Zij weten dat het nog niet zo lang geleden de normaalste zaak van de wereld was dat buiten gehouden varkens werden gevoerd met restjes.

Flexitariërs en bewuste thuiskoks die op zoek zijn naar lokale producten met een eigen verhaal, in plaats van de producten die je in de gemiddelde supermarkt vindt. Ze experimenteren met verrassende recepten als ze gasten uitnodigen voor een etentje of een barbecue. Bewust (minder) vlees eten is belangrijk en als het even kan kopen ze vlees dat beter is voor mens, land en dier.

Schoolklassen en andere geïnteresseerden zijn welkom om varkensboerderij De Herkomst in de stad te bezoeken, om meer te weten te komen over de belangrijke rol die dieren vervullen in de voedselketen. Om ons zeldzame varkensras te zien. En te leren dat af en toe lekker vlees eten op een duurzame manier kan.