Een heerlijk recept voor Pasta Carbonara
Veel plezier!
Tijd:
30 minuten
Maaltijden:
Vier personen
Van het varken:
200 gram gerijpt spek/
Lardo of Guanciale
Zelf toevoegen:
400 gram droge spaghetti
4 eieren 150 gram geschaafde parmezaanse kaas
Kookgerei:
Koekepan (diep)
Kookpan
Vergiet
Stap 1
Snij het spek in spekreepjes of blokjes.
Stap 2
Verwarm de koekenpan, doe de spekjes erin, schep om tot licht krokant. Je bent af als je het vet afgiet.
Stap 3
Zet kookpan met water en snuf zout op. Kook de spaghetti, bij vers duurt dit 4 min, bij droog tot 10 min.
Stap 4
Meng de eieren samen met de geschaafde kaas en flink wat zwarte peper tot een egale massa. Laat dit zo staan.
Stap 5, achter elkaar
Giet de pasta af doe de pasta direct terug in de koekenpan en voeg het spek toe.
Zet direct het vuur uit en schep om.
Meng het ei-kaas mengsel door de spaghetti heen. Snel mengen zodat het ei geen kans krijgt om te gaan stollen.
Stap 6
Gelukt? Deel een foto van het gerecht en laat ons het resultaat zien door ons te taggen! @deherkomst