Circulaire varkens

Het goede leven

Het is een heerlijk gezicht om onze varkens met hun neus in de grond te zien wroeten terwijl ze door de modder rollen. Kom vooral eens kijken!. Kortom, het natuurlijke gedrag van een varken te zien.  Varkens in Nood heeft De Herkomst dan ook gecertificeerd als een Vijf Sterren Boerderij.

Ook als de varkens geslacht worden gebeurt dit met aandacht voor het welzijn van het dier. De varkens begeleiden we zelf in alle rust en zonder stress met eigen auto. Ze worden op de minst wrede manier die nu voor handen is gedood: met elektrische bedwelming.

Authentiek ras

Wij vinden onze varkens bijzonder. Varkens van De Herkomst behoren tot het erfgoed ras Nederlands Landvarken. Een langzaam groeiende en zeldzame soort die is verbannen uit de reguliere varkenshouderij. De Herkomst is aangesloten bij fokkersvereniging Nederlands Landvarken, omdat we het belangrijk vinden zoveel mogelijk verschillende raszuivere dieren te behouden voor levend historisch erfgoed.

Net zo klimaatneutraal als vleesvervangers

Bij De Herkomst produceren we duurzaam varkensvlees, waarvan de Co2 uitstoot gelijk is aan de productie van vleesvervangers. Hoe we dat voor mekaar krijgen?
Onze varkens zijn 100% gevoed met GFT reststromen uit de omgeving. Zo wordt geen voedsel verspild. Er hoeft geen ontbossing of ver transport plaats te vinden voor het voer van onze varkens. Door met een zeldzaam ras te werken stimuleren we de biodiversiteit. Alle vervoer gebeurt op biogas. Klimaatneutraler wordt vlees niet!

Kwaliteitsvlees

Ons kwaliteitsvlees wordt door ambachtslieden zoals Firma Tuithof en Postma Vleeswaren verwerkt tot lekker vlees. Beide bedrijven zijn familiebedrijven die hun ambacht doorgeven van generatie op generatie. Ook worden onze varkens jaarlijks in beperkte oplage tot vleespakketten verwerkt die u via de webshop kan bestellen. Verder zijn er topchefs bij de betere restaurants die graag met ons vlees werken. Zo wordt de smaak van het vlees toegankelijk voor iedereen!