Een heerlijk recept voor het bereiden van de schnitzel.
Veel plezier!
Tijd:
30 minuten
Maaltijden:
één schnitzel p.p.
Van het varken:
Ongepaneerde schnitzel
Zelf toevoegen:
Peper
Zout
Bloem
1 losgeklopt ei
Paneermeel
3 eetlepels boter/reuzel
Citroen
Kookgerei:
Koekenpan
Plastic vershoudfolie
Garde
SERVEERTIP
Lekker met vers gemaakte champignon room saus, gegrilde zoete aardappel en gekookte broccoli met nootmuskaat.
Stap 1
Haal het vlees, de avond voordat je wilt gaan koken, uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het vlees op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauw water met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het ontdooid.
Stap 2
Leg de schnitzels per stuk tussen twee lagen plastic-folie en sla ze voorzichtig plat met een koekenpan tot je een dunne schnitzel hebt.
Stap 3
Bestrooi het vlees aan beide zijden met peper en zout. Klop het ei met de garde. Doe in drie aparte borden de bloem, het losgeklopte ei en paneermeel. De volgorde is van belang. Je haalt de schnitzel eerst door de bloem, dan door het
ei en als laatst door het paneermeel. Klop het overtollige eraf.
Stap 4
Verhit op middelhoog vuur, royaal boter of reuzel in de pan. Leg de schnitzels vlak in de pan. Bak de schnitzels goudbruin terwijl je de pan voortdurend schudt.
Stap 5
Haal de schnitzels uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken, leg het op een pan en garneer met een schijf citroen.
Stap 6
Gelukt? Deel een foto van het gerecht en laat ons het resultaat zien door ons te taggen!
@deherkomst