Een heerlijk recept voor het bereiden van de beruchte speklap.
Veel plezier!

Tijd: 

15 minuten

Maaltijden:
Vier personen

Van het varken:
Vier speklappen a 125 gram

Zelf toevoegen:
Peper
Zout

Kookgerei:
Bbq/oven/grill
Aluminiumfolie
Bakplaat

Stap 1

Haal het vlees, de avond voordat je wilt gaan koken, uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het vlees op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauw water met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het ontdooid.

Stap 2

Zet de oven op grillstand, (220 graden). Leg onder de grillplaat een bakplaat met daarop een stuk aluminiumfolie. De speklapjes gaan namelijk hun vet verliezen en dat wil je natuurlijk bewaren.

Stap 3

Doe de kruidenmix (of zout en peper) op een plat bord. Smeer het vlees in met het mengsel en doe dit aan beide kanten. Laat het vlees minimaal 15 minuten marineren, maar bij voorkeur een nacht. Zodra de oven op temperatuur is, leg je de lapjes spek op de grillplaat.

Keer ze na ongeveer 8 minuten om en laat ze nog 7 à 8 minuten verder krokant grillen. Blijf het goed in de gaten houden want niet iedere oven is hetzelfde! Het kan zijn dat je de temperatuur iets lager of hoger moet zetten.

Grill de speklapjes naar wens, zacht of doorbakken.

Stap 4

Gelukt? Deel een foto van het gerecht en laat ons het resultaat zien door ons te taggen!

@deherkomst